RhinAction

RhinAction

rhinaction-logo

Nos je značajan organ za disanje i zaštitu bronhijalnih puteva. Predstavlja prvu prepreku sa kojom udahnut vazduh dolazi u kontakt. Jedna od najvažnijih uloga koju nos ima, jeste da pročisti tako udahnut vazduh od potencijalno prisutnih patogenih čestica. Kada virus, izazivač prehlade, dođe u kontakt sa nosnom sluzokožom, telo ga eliminiše prirodnim odbrambenim mehanizmom. Ukoliko eliminacija nije uspešna, virus tada izaziva lokalnu reakciju tkiva, reakciju zapaljenja, koja se karakteriše nagomilavanjem tečnosti i imunih ćelija, što dovodi do oticanja sluznice nosa. Ova produkcija tečnosti je odgovorna za nastanak zapušenog nosa i stvara se osećaj blokade u nosu. Nosna sluzokoža dalje produkuje više mukusa kako bi se zaštitila, što se dalje manifestuje kao curenje nosa (rinoreja). Ovo su ključni simptomi prehlade i nazofaringitisa. U određenim slučajevima virus se širi kroz disajne puteve koji su povezani sa nosom dupljom: sinusi, uši, grlo, bronhije i tako dovodi do zapaljenja sinusa, zapaljena uva - otitisa, zapaljenja grla, zapaljenja bronhija čak može i da reaktivira ranije postojecu astmu.

ŠTA JE RHINaction - za prehladu?

RHINaction se koristi za tretman prehlade, rinitisa i nazofaringitisa kod dece starije od 3 godine i odraslih.
RHINaction je rastvor koji otpušava, pročišcava nosne kanale i rešava problem zapušenog nosa. Prevdstavlja kombinaciju hipertonične morske vode i kompleksa 3 eterična ulja: Ravintsara, Thyme Linalool i Filed Mint, koja su poznata po svom dejstvu da otpušavaju zapušene gornje disajne puteve.
RHINaction je registrovan kao medicinsko sredstvo I klase.

ZAŠTO UPOTREBITI RHINaction - za prehladu?

RHINaction ima trostruko dejstvo koje obezbeđuje brz oporavak:

1. Otpušava zapušen nos

Visoka koncetracija mineralnih soli obezbeđuje unutrašnji i spoljašnji balans ćelija. Ovaj mehanizam ima za cilj da se nos otpuši mehanički, poznatiji kao „osmoza“. Tkivo koje je u stanju zapaljenja tako se od oslobađa višak tečnosti i otpušava se nos.

2. Pročišćava nosne kanale

Cineol, glavni aktivni element eteričnog ulja Ravintsara, zajedno sa hipertoničnom morskom vodom, razređuje mukus i poboljšava mukocilijarni transport. Kada se mukus razredi i očisti, prestaje curenje nosa.

3. Ubrzava ozdravljnje

Eterična ulja Ravintsara, Thyme Linalool i Field Mint u kombinaciji sa hipertoničnom morskom vodom, imaju zaštitni efekat u odnosu na dva najznačajnija uzročnika - Streptococcus pyogenes i Streptococcus pneumoniae, odgovornih za nastanak respiratornih infekcija i njihovo dalje širenje. RHINaction otpušava nos i smanjuje curenje nosa (rinoreju) ujedno i štiti gornje disajne puteve (uši, sinuse i grlo) od daljeg širenja infekcija i nastanka komplikacija.

RHINaction pomaže obnavljanje oštećene nosne sluzokože i ubrzava njen oporavak.

KOJE INFORMACIJE TREBA DA ZNAM PRE UPOTREBE RHINaction - za prehladu?

Dozvoljen za primenu kod dece starije od 3 godine i odraslih.
- Ne dovodi do suvoće sluznice.
- Nisu primećene kontraindikacije za primenu do sada.
- Ne dovodi do stvaranja navike i povratnog efekta.
- Ne sadrži konzervans.
RHINaction ne bi trebalo koristiti:
- u toku trudnoće ili za vreme dojenja,
- kod dece mlađe od 3 godine,
- ukoliko postoji alergija na neki od sastojaka.

KAKO SE PRAVILNO KORISTI RHINaction - za prehladu?

Doziranje:

Odrasli: Raspršiti jednom u svaku nozdrvu, do 6 puta na dan.
Deca od 3 do 15 godina starosti:
Raspršiti jednom u svaku nozdrvu, do 4 puta na dan.

Način primene:

Skloniti zaštitni poklopac. Nagnite bočicu na jednu stranu, pritisnite jednom kratko i snažno u trajanju od 1 sekunde i ponovite dok se prvi put ne rasprši. Raspršite u svaku nozdrvu sa glavom u uspravnom položaju. Pustite da rastvor deluje 2 do 3 sekunde i onda izduvajte nos. Operite mlaznicu sa vrućom vodom nakon svake upotrebe i osušite. Iz higijenskih razloga, upotrebljavati preparat za jednu osobu. U slučaju iritirane ili osetljive sluzokože nosa može se javiti privremeni osecaj golicanja.

KAKO SE CUVA RHINaction - za prehladu?

Upotrebiti u roku od 6 meseci od prvog raspršivanja.
Ne upotrebljavati nakon isteka roka upotrebe označenog na ambalaži.
Držati dalje od vidokruga i domašaja dece.
Ne upotrebljavati ukoliko je proizvod oštećen.

ŠTA SADRŽI RHINaction - za prehladu?

Patentirana, zaštićena formula. Prirodni sastav. Hipertonična morska voda 2,2% mineralnih soli i eterična ulja Ravintsara, Thyme Linalool i Filed Mint.

Prijava za NewsletterReceive HTML?

Social

fb1 g

tw1yt1

 

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.